TÜ Multimodaalse suhtluse uurimise (MUSU) grupil uus koduleht

Tartu Ülikooli juures tegutsev multimodaalse suhtluse uurimise (MUSU) grupp on loodud 2009. aastal, seda koordineerivad Silvi Tenjes ja Raili Marling (aastani 2014). See on välja kasvanud 2003. aastal loodud Tartu Ülikooli käežestide uurimise grupist ning tegeleb nii suuliste kui kirjalike suhtlusandmete analüüsiga. Multimodaalse suhtluse uurimise gruppi kuulub doktorante ja uurijaid järgmistest Tartu Ülikooli osakondadest: eesti keel võõrkeelena, inglise keel, hispaania keel, skandinavistika ja klassikaline filooogia, aga ka väljastpoolt ülikooli. Grupi teadusuuringute põhisuundadeks on multimodaalne suhtlus ja õppimine; sotsiaalne interaktsioon, diskursusanalüüs; võim kirjalikus ja suulises suhtluses; teksti ja konteksti vahekord; sensomotoorsed mehhanismid ja liigutus. Multimodaalse suhtluse uuringute kaudu analüüsime kaht omavahel seotud tasandit: inimese keelekasutust mingis suhtlussituatsioonis ning suhtlussituatsiooni dünaamikat sotsiaalses interaktsioonis.

Multimodaalse suhtluse uurimise grupil on töös Multimodaase suhtluse andmebaas ehk Multimodaalse suhtluse uurimise (MUSU) korpus. Korpuse loomisega alustas TÜ Multimodaalse suhtluse uurimise grupp 2009. aastal. Korpuses on kaks allkorpust: interaktiivsete suhtlussituatsioonide korpus (ISU) ja kontekstualiseeritud kirjalike tekstide korpus (KOK).

Korpus ei ole avalik, vaid on avatud ainult uurijate grupi koosseisus, kuna sisaldab isikute eraelu puudutavaid andmeid.

Rubriigid: Multimodaalne suhtlus, Uurimisgrupp. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga